no smoking

Waarom zou u overstappen op een e-sigaret?

Roken is slecht voor de gezondheid, een roker leeft gemiddeld 5 tot 10 jaar korter dan een niet-roker. Het is de belangrijkste leefstijl oorzaak van vele ziekte of sterfte gevallen. De stof nicotine zit in tabak en veroorzaakt de rookverslavingen. Maar hoe zorgt een roker ervoor dat zijn verslaving stopt? Voor een roker is het niet gemakkelijk om per direct te stoppen met roken. Vaak ziet u dat mensen de neiging hebben om terug te vallen op oude gewoontes bij stressmomenten. Een product dat voor veel rokers heeft gezorgd dat de rookverslaving is gestopt, is de e-sigaret. Een e-sigaret is een elektronische sigaret waarbij vloeistoffen worden verdampt en de gebruiker geen tabak ‘verdampt’. In een aantal landen, zoals België, Verenigde Staten en Oostenrijk, wordt de e-sigaret zelfs beschouwd als een geneesmiddel. Maar waarom zou u stoppen met een tabak sigaret? En wat zijn eigenlijk de voordelen van een e-sigaret?

De voordelen van een e-sigaret

Er zijn veel voordelen op te noemen van de e-sigaret. De belangrijkste voordelen hebben wij voor u op een rijtje gezet. Naast het lezen van de voordelen kunt u ook in contact komen met e-sigaret gebruikers om inzicht te krijgen met hun ervaringen.

Minder schadelijke stoffen
Eén van de belangrijkste punten om over te stappen op een e-sigaret is het feit dat de e-sigaret een minder schadelijk alternatief voor roken is dan de tabak sigaret. De e-sigaret bevat 95% minder schadelijke stoffen. Bij het roken van tabak sigaret komen tot wel 4000 schadelijke stoffen vrij. Een elektronische sigaret bevat onder andere geen kankerverwekkende teer, koolmonoxide en stikstofmonoxide. Deze stoffen zijn zeer slecht voor uw gezondheid en brengt beschadiging aan uw hart, longen en bloedvaten. De enige schadelijke stof die vrijkomt bij het roken van een e-sigaret is de stof nicotine. Bij een e-sigaret bepaalt u zelf hoeveel nicotine u binnen krijgt. Met verschillende e-liquids (vullingen) kunt u gemakkelijk uw verslaving afbouwen.

Geen geuren en gele aanslag
Bij het gebruiken van een e-sigaret komt er geen rook maar damp uit de sigaret. De waterdamp die vrijkomt heeft nagenoeg geen geur afgifte. Zo heeft u nooit meer last van rookgeuren die blijven hangen in kleding, haar en meubels. Daarnaast geeft de elektronische sigaret u ook geen gele aanslag. Hiermee voorkomt u een geel kleurverschil bij tanden, muren of nagels.

Goedkoper
Binnen 1 à 2 weken heeft u de e-sigaret al terugverdiend. De aanschaf van het product is het enige wat duurder is dan de tabak sigaret. Bij goed onderhoud van uw elektronische sigaret, heeft u na de aanschaf enkel e-liquids (vullingen) nodig. De e-liquids zijn vele malen goedkoper dan de pakjes tabak sigaretten. Voor het dampen van circa 80 e-sigaretten betaald u gemiddeld 10 euro.

Verkrijgbaar in verschillende smaken
De elektronische sigaret is verkrijgbaar in verschillende smaken. Er zijn veel aanbieders en elke aanbieder biedt zijn eigen soorten e-sigaretten aan. Bekende smaken zijn fruitsoorten, mint en tabak. Hierbij dampt u natuurlijk geen echte tabak, dit is enkel een aromatische geur.

Stap over op een gezondere keuze

Zo, u weet nu alles over de voordelen van de elektronische sigaret. De e-sigaret is een minder schadelijk alternatief voor roken dan de tabak sigaret. De e-sigaret bevat 95% minder schadelijke stoffen, voorkomt nare geurtjes en gele aanslag, is stukken goedkoper en verkrijgbaar in diverse smaken en varianten. Wacht niet langer en stap vandaag nog over op de e-sigaret!

tabak sigaret
e-sigaret
e-sigaret

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *