soorten e-sigaret

Welke soorten e-sigaretten zijn er?

Wilt u overstappen op het roken van e-sigaretten maar weet u niet waar u moet beginnen? De eerste stap in de goede richting is gezet, u wilt overstappen van een tabak sigaret naar een e-sigaret. De tweede stap is echter wat lastiger, welke e-sigaret moet u aanschaffen? Er zijn enorm veel soorten e-sigaretten. Elke type kent zijn eigen werking, smaken, voor- en nadelen. Wij zetten de soorten e-sigaretten voor u op een rijtje. Zo kunt u zelf gaan bepalen welke e-sigaret bij u past!

De verschillende soorten e-sigaretten

Voordat we verder gaan met de verschillende soorten e-sigaretten is het van belang om het verschil tussen een ‘mounth-to-lung’ en ‘direct lung’ uit te leggen. Bij een ‘mounth-to-lung’ e-sigaret komt de damp eerst in de mond en vervolgens in de longen. Dit komt het meest overeen met een traditionele sigaret. Bij een ‘direct-to-lung’ gaat de damp direct naar de longen. Dit zorgt voor grote damp wolken en lijkt het meest op een waterpijp. Over het algemeen kiest een beginnende damper voor de ‘mount-to-lung’ inhalatie en de ervaren damper voor de ‘direct-lung’ inhalatie.

Naast dit verschil is er een onderscheid te maken tussen vijf types e-sigaretten. De bekendste en de e-sigaret die steeds populairder wordt, is de POD-systeem e-sigaret. Deze e-sigaret is klein, gemakkelijk mee te nemen en ideaal voor beginnende e-sigaret rokers. De POD-systeem is herbruikbaar, u kunt de cartridges meerder malen navullen met verschillende smaken. De tweede type e-sigaret is de All-in-one e-sigaret. Deze vorm lijkt qua vorm het meest op een tabak sigaret. Bij een All-in-one systeem hoeft u niets in te stellen, de e-sigaret is direct klaar voor gebruik. Daarnaast heeft deze e-sigaret een sterke batterij en is het systeem lekvrij. Het nadeel is dat u enkele of geen verschillende smaken kunt gebruiken. Ten derde is er een Vape Pen e-sigaret. De vape pen systeem is geschikt voor starters, omdat het een ‘mount-to-lung’ inhalatie bevat. Qua model lijkt het veel op de all-in-one systeem, alleen de vape pen bevat losse onderdelen die vervangen kunnen worden. Ten vierde is er een Sub Ohm e-sigaret. Dit systeem wordt vaak gebruikt door ervaren dampers, de Sub Ohm systeem bevat namelijk een ‘lung-direct’ inhalatie en een grote hoeveelheid damp. Tot slot is er een Box MOD e-sigaret, ook dit systeem is geschikt voor de ervaren damper. Deze type e-sigaret bevat geavanceerde instellingen, zoals aanpasbare temperatuur en voltage/wattage. Ook de BOX MOD e-sigaret is bestemd voor ‘lung-direct’ inhalatie.

Kies uw favoriet!

Zo, u weet nu alles over de verschillende soorten e-sigaretten. Voor een beginnende e-sigaret roker is het aan te raden om te kiezen voor een ‘mount-to-lung’ inhalatie. Een ervaren e-sigaret roker inhaleert liever via ‘direct-lung’. Naast de soorten inhalaties zijn er vijf soorten types te onderscheiden: de POD, All-in-one, Vape Pen, Sub Ohm en Box MOD systeem. Welke e-sigaret type kiest u?

 

soorten e-sigaretten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *